Linkbuilding bij Webhog

Maar liefst negentig procent van de bedrijven die in Nederland opereren zijn aanwezig op het internet. Met ‘aanwezig op internet’ doelen wij op het feit dat bedrijven die in Nederland werkzaam zijn ook een eigen website hebben. Ieder bedrijf heeft zijn eigen stem en merk. Ieder bedrijf biedt een product of dienst aan en probeert zich te onderscheiden. De laatste jaren is het echter een noodzaak geworden om wanneer u een eigen bedrijf heeft, ook te zorgen voor linkbuilding. Met linkbuilding bedoelen wij dat u zich als bedrijf profileert door het plaatsen van interne en externe links op uw website. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat is een goede vraag die veel aan ons gesteld wordt. Niet iedere ondernemer heeft verstand van websites en het bouwen van websites. Zij besteden het bouwen van die website dan ook vaak uit aan Webhog en kiezen voor linkbuilding van Webhog. Om kort te gaan kunnen wij linkbuilding omschrijven als het plaatsen van interne en externe links op het internet. Deze links kunnen vanaf de eigen website verwijzen naar een andere relevante website of pagina en andersom kunnen deze links ook vanaf een andere relevante website of pagina verwijzen naar uw website. Linkbuilding is de manier bij uitstek om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Als bedrijf is het goed vindbaar zijn een van de belangrijkste elementen om ook succesvol te zijn en dit is iets wat de komende jaren alleen maar meer zal gaan spelen. Bij Webhog bent u op het juiste adres als u op zoek bent naar en bedrijf dat alles weet van linkbuilding en dat u kan helpen om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Hoe doen we dat bij Webhog?

  • Wij plaatsen interne en externe links die relevant zijn voor uw bedrijf.
  • Wij letten op de opbouw van uw website als spinnenweb.
  • Wij kijken naar de content en de variatie in de content.
  • Wij houden ons bezig met SEO of search engine optimization.
  • Wij gaan aan de slag met de stijl en de stem van uw website.

Linkbuilding voor bedrijven

Waarom gebruiken we hierbij het woord ‘relevant’. Dat woord is namelijk heel ‘relevant’ als het gaat om linkbuilding. Een website komt hoger te staan in de zoekmachines al naargelang de content rijker en relevanter is. Met relevantie bedoelen wij simpel gezegd of de tekst die er op de website te vinden is, ook in lijn is met het onderwerp. Een bedrijf dat autobanden verkoopt zal dus linkbuilding moeten gebruiken die verwijst naar artikelen of websites die iets met dit onderwerp te maken hebben. Linkbuilding is voor bedrijven heel erg belangrijk en het is een onderdeel van de SEO of Search Engine Optimization waar wij het eerder al even over hadden. De vertaling van SEO in het Nederlands is ‘zoekmachine optimalisatie’ en het mogen duidelijk zijn dat onder SEO dus alles valt wat te maken heeft met het verbeteren van uw vindbaarheid in de zoekmachines. Webhog is de partij bij uitstek die bedrijven kan helpen om zichzelf te profileren op het internet en beter vindbaar te worden. Linkbuilding is een van de belangrijkste onderdelen van SEO, maar natuurlijk zijn er ook andere zaken waar op gelet moet worden. Naast het plaatsen van interne en externe links is het als bedrijf van belang om er voor te zorgen dat er rijke content wordt geplaatst op een website. Niet alleen moet een website gevuld worden met relevante teksten, ook relevante artikelen, filmpjes of geluidsfragmenten kunnen een zeer positieve bijdrage leveren aan het optimaliseren van de vindbaarheid. Hoe beter u als bedrijf vindbaar bent, hoe meer traffic u zult genereren op uw website. ‘Traffic’ is het woord dat wordt gebruikt om mogelijke klanten aan te duiden die uw website bezoeken. De gemiddelde internetbezoeker bekijkt een pagina een paar seconden. Dat zijn meestal drie seconde voor hij weer verder klikt. Hij moet dus direct bij aankomst op de pagina zien wat er te halen valt. De website moet daarom zeer duidelijk en overzichtelijk zijn. Een klant die een bestelling wil plaatsen moet niet op zoek hoeven gaan naar de bestelknop.

De beste manieren om vindbaar te worden

Er zijn manieren om de vindbaarheid in de zoekmachines te verhogen. Deze methodes worden onder een noemer thuis gebracht en dat is de eerder genoemde SEO. Maar er zijn naast linkbuilding ook andere zaken waar op gelet moet worden. Een website is een bedrijf dat in beweging moet zijn en daarom zeggen wij bij Webhog ook nooit dat een website ‘af’ of ‘klaar’ is. Er moet namelijk altijd worden gezorgd dat een website up-to-date is en dat de informatie die op een website staat steeds opnieuw vernieuwd wordt. Daarvoor kan worden gezorgd door altijd te blijven werken aan nieuwe updates. Een website moet dus continue ververst worden en er moeten steeds nieuwe dingen op te vinden zijn. Websites die hoog in de zoekmachines staan maken ook altijd gebruik van de integratie van sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Sociale media is een vorm van linkbuilding waar gebruik van kan worden gemaakt. Maar u moet er wel op letten dat wanneer u van deze methode gebruik maakt, dat u zorgt dat u zaken en privé niet gaat mixen. U wilt namelijk uw vrienden niet ‘spammen’. Te veel reclame maken kan namelijk ook tegen u werken. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden. Wij helpen u graag verder.

Comments are closed.

Scroll to Top